Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
ZONNEPANELEN-SPECIALIST

Lekker, je eigen energie!


Zeker op weg

Greeny Bros. is een agentschap voor ENRA elektrische scooterverzekeringen, waardoor we deze direct in onze vestiging voor je kunnen aanvragen en je ook direct met voorlopige dekking van ENRA de weg op kan. Een WA-verzekering is voor onze scooters wettelijk verplicht. ENRA heeft voor ons extra aantrekkelijke tarieven voor onze elektrische scooters gemaakt, die aanmerkelijk lager zijn dan de premies van reguliere bromfietsverzekeringen. In onze vestiging kunnen we eenvoudig een calculatie maken van die premie.

Bijzonder lage premies!

De verzekering kent bij een schadevrij verleden een hoge startkorting (55%) en een maximale bonuskorting van 75%. Altijd met valhelmdekking (tot €70), verhaalsservice en hulpverlening na een ongeval. Opgebouwde schadevrije jaren voor een scooter, bromfiets of motorfiets worden, op basis van een originele no-claimverklaring, volledig overgenomen. De premie wordt vervolgens bepaald op basis van leeftijd, woonplaats, gekozen dekking en aantal schadevrije jaren.

WA of meer

De meest eenvoudige (en verplichte) verzekering is de dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (de WA-dekking). Deze kan worden uitgebreid met diefstaldekking of een cascodekking (incl. diefstal). Met deze laatste dekking is de scooter volledig verzekerd, ook bij schade die door de bestuurder zelf veroorzaakt is.

Bij cascodekking: hulpverlening bij pech!

Krijg je tijdens de rit met pech te maken, dan heb je recht op pechhulp. Je wordt dan, samen met je eventuele medepassagier en je scooter kostenloos vervoerd naar het vertrekpunt van de rit (binnen een straal van 35 km.). Is de afstand groter dan 35 km. dan geldt de pechhulp maximaal 2 keer per jaar. Pechhulp is uitsluitend van toepassing bij de cascodekking en geldig in heel Nederland.

Hulpverlening

Elke vorm van dekking biedt binnen Nederland recht op hulpverlening na een ongeval of diefstal van de scooter buiten de eigen woonplaats.

Verhaalsservice

Gedurende de looptijd van de verzekering ben je ook verzekerd voor het verhalen van personen- en zaakschade op een schuldige derde na een verkeersongeval in Nederland. Zeker de moeite waard, want de verhaalskosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen.

WA-dekking

De Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking (tot € 5.600.000 bij letselschade en € 2.500.000 bij materiële schade) verzekert je tegen schade die je een ander toebrengt en waar je aansprakelijk voor bent.

Diefstaldekking

De WA-verzekering kan worden uitgebreid met een diefstaldekking. Hiermee ben je ook verzekerd tegen diefstal van de scooter of joyriding daarmee. De (extra) jaarpremie hiervoor is afhankelijk van je postcode en de waarde van de scooter. De scooter moet dan wel voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot, zoals deze door Greeny Bros. worden aangeboden.

Cascodekking (incl. diefstal)

Deze dekking is de meest complete, want naast de bovengenoemde diefstaldekking ben je ook verzekerd door plotseling van buitenaf komend onheil aan de verzekerde scooter. De (extra) premie is afhankelijk van leeftijd, postcode en waarde van de scooter.

Naturadekking bij diefstal- en cascoschade

De schade wordt altijd door de leverancier van de scooter hersteld en bij totaal verlies na een aanrijding of diefstal levert deze een vervangende scooter. ENRA betaalt aan de leverancier de nota tot maximaal het verzekerde bedrag, onder aftrek van het eigen risico en afschrijving (indien van toepassing). Het eigen risico en/of bij te betalen bedrag dien je zelf aan de reparateur of leverancier te voldoen. Indien de schade niet wordt hersteld wordt 50% van het schadebedrag (onder aftrek van het eigen risico) vergoed.