Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
Samlex
Samlex

Samlex zuivere sinus omvormer 24V naar 230V, 1000W (actie,op=op)

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Direct leverbaar

€ 259,00
Samlex zuivere sinus omvormer 24V naar 230V, 1000W (actie,op=op) kan gekocht worden in veelvoud van 1.

Aantal:

Snel overzicht

Samlex zuivere sinus omvormer 24V -> 230V 1000W continu, 2000W piek
Samlex zuivere sinus omvormer 1000W

Beste Koop! Samlex zuivere sinus omvormer 24V naar 230V 1000W continu, 2000W piek

De Samlex zuivere sinusomvormers kunnen we op basis van ervaringen van vele klanten van harte aanbevelen. De voordelen van de omvormer van Samlex:

 • Zuivere sinus, dus geen problemen met apparatuur zoals computers, opladers en elektrische tandenborstels
 • Hoog rendement: 85% piekefficiëntie, maximaal 94% (dus je hebt langer stroom t.o.v. goedkope omvormers)
 • Laag eigen energieverbruik (!)
 • Degelijke behuizing
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Alarmsignaal bij diepontlading accu, en stopt onder de 10V (12V uitvoering) of 20V (24V uitvoering)
 • "Normale" Europese stopcontactuitgang
 • CE en EMC keur
 • Bij modellen vanaf 600W afstandbediening verkrijgbaar waarmee je ongebruikte omvormer makkelijk op minimaal Standby-verbruik kan zetten

 

Kies je juiste omvormer
Bij het bepalen van welke omvormer voor jou geschikt is tel je de wattages van al je apparatuur die je tegelijk aan wil kunnen zetten bij elkaar op en zorg je dat je daarmee in ieder geval ruim onder het continuvermogen blijft. Samlex zuivere sinusomvormers kunnen dan doorgaans ook prima overweg met de pieken die apparaten geven bij het aanzetten.

Let op: NIET geschikt voor pompen, Senseo, espresso-apparaten, haakse slijpers en cirkelzagen. Hierdoor kan omvormer defect gaan en dit valt NIET onder fabrieksgarantie. Informeer hiervoor naar de Professional-serie.

Uitzonderingen
Dan zijn er nog apparaten met een ongecorrigeerde schakelende voeding, TL-buizen of apparaten met motoren (zoals mixers en apparaten met compressors zoals koelkasten). Deze vragen in de praktijk meer stroom dan wat er op de achterkant van het apparaat in VA (in de volksmond ook "Watt" genoemd) staat en/of geven flinke pieken bij het aanzetten of aanslaan. Je moet hiervoor bij bovenstaande berekening van het benodigde wattage continuvermogen de volgende vermenigvuldigingsfactoren toepassen:

 
Koelkast 5
Vriezer 5
Compressor 4
TL-buis 5
Mixer 4
Krultang 6
Wasmachine 3
Vaatwasser 3
Cirkelzaag 3
Haakse slijper 3
Dompelpomp 3
Met schakelende voeding 2.8
Goedkope 230V ledlampen 2
 
Uitleg
Bij apparaten met schakelende voedingen zoals oudere PC's moet je voor de zekerheid 2,8 maal dit getal aanhouden als wattage in je berekening. Er zijn tegenwoordig ook schakelende voedingen met een hoge 'power factor' van tussen de 0,9 en 1 die dit probleem grotendeels hebben opgelost. Je kunt dit vaak op de voeding zien bij de aanduiding PF of cos φ (phi) waar een getal bij staat tussen de 0,9 en 1. Dan hoef je deze vermenigvuldigingsfactor niet toe te passen.
 
Apparaten met motoren zoals compressors, compressor-koelkasten, vriezers, pompen, mixers en ook TL-buizen kunnen bij het aanzetten wel pieken geven van 8 tot 10 maal deze waarde in VA. Een echte 1000VA compressor kan dus een piek geven van bijvoorbeeld 8000W, en vaak ook langer dan nog als 'piek' gezien kan worden door de omvormer. Daar kan een gangbare betaalbare sinusomvormer dus echt niet mee overweg. Soms is daarom een wat duurdere 12V of 24V variant van zo'n apparaat toch een betere oplossing.
 
Pas ook op met krultangen: die zeggen nog wel eens dat ze 50 Watt verbruiken, maar eigenlijk gaan ze herhaaldelijk 10 seconden aan met 300 Watt en daarna 50 seconden uit. Ze zetten dan het gemiddelde gebruik van 50 op het apparaat.
 
 

Conclusie
Kies je omvormer dus niet te klein, maar het is ook niet efficiënt een veel te grote omvormer te kopen omdat het eigen verbruik daarvan ook weer wat hoger is. Het kan daarom ook zinvol zijn twee kleinere omvormers te kopen, waarbij je een deel van de apparatuur op de ene doet en de rest op de andere, en deze ook apart kan aan- en uitzetten. Bij twijfel adviseren we je graag.

Artikelnummer SAM241000
Ean 8718013640084
Fabrikant Samlex
Model PST-100S-24E

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Samlex zuivere sinus omvormer 24V naar 230V, 1000W (actie,op=op)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Gebruiksgemak

  U kunt hieronder nog een opmerking achterlaten over de ervaring met het product:

Product documentatie

View FileSamlex 1000W PST 24V    Size: (572.41 KB)
View FileSamlex Zuivere Sinusomvormer 1000W 1500W 2000W    Size: (299.16 KB)