Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
ZONNEPANELEN-SPECIALIST

 

Lekker, je eigen energie!

Bel 0251 - 860 990

Kijk en vergelijk bij A9 UITGEEST
of vestiging NOORDKOP 0227-564777

SolarEdge

 

SolarEdge optimizers en omvormers

 

Soms is een dak uitstekend geschikt voor zonnepanelen, maar heeft het ook in de zomermaanden nog te maken met een schaduw die gedurende de hele dag over het dak trekt. Denk aan bijvoorbeeld de schaduw van een schoorsteen of een boom. Of is er door een dakkapel van de buren in de vroege ochtend of namiddag schaduw op een deel van het dak. Dat ene of die paar panelen die dan tijdelijk in de schaduw liggen kunnen de prestaties van het gehele systeem voortdurend nadelig beïnvloeden.

De oplossing hiervoor is een systeem met zogenaamde optimizers die achter ieder zonnepaneel worden geplaatst. Hierdoor wordt dan toch het maximale uit ieder paneel gehaald, en hebben ze geen last van 'de zwakste schakel'. Het is toepasbaar vanaf 8 zonnepanelen, waarvan er minimaal 6 tegelijk wel zon krijgen. Ook als er verschillende hellingshoeken door elkaar worden gebruikt (denk aan boven op de dakkapel en het schuine dak) waardoor zonnepanelen verschillend presteren kan SolarEdge een goede oplossing zijn.

In andere gevallen haal je met SolarEdge ook nét iets meer uit je zonnepanelen. Er zit meestal een kleine variatie in vermogen van zonnepanelen op je dak van tussen de +0 en +5 Watt. De net iets beter presterende zonnepanelen leveren bij een regulier systeem nauwelijks meer op omdat hun prestaties omlaag worden gehaald door 'de zwakste schakel'. Met SolarEdge benut je ook deze kleine positieve verschillen, en krijg je bovendien inzicht in de werking van je systeem per individueel zonnepaneel.

De prestaties zijn te zien op de website of in een handige app, je kunt zelfs filmpjes terugspelen van hoe de schaduw over je dak trekt. Daarnaast is er een kiosk-weergave die je bijvoorbeeld op een (oude) iPad of eenvoudige tablet kan zetten en waarmee je permanent de prestaties van je systeem aan al je gasten kan tonen.

Wil jij eens kijken wat SolarEdge voor jou aan mogelijkheden biedt? Vraag dan hier geheel vrijblijvend vakkundig advies en een offerte op maat.

Jouw gegevens

* Verplichte velden