Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
ZONNEPANELEN-SPECIALIST

 

Lekker, je eigen energie!

Bel 0251 - 860 990

Kijk en vergelijk bij A9 UITGEEST
of vestiging NOORDKOP 0227-564777

Mijn Chint omvormer geeft af en toe de melding Frequency Out of Range / Grid failure


De logger van mijn Chint omvormer toont een melding dat er een probleem met de frequentie van het lichtnet is. 


De netbeheerder zou stroom moeten leveren bij een frequentie van 50Hz. Helaas blijkt dat in sommige gebieden de netbeheerder dit moeilijk stabiel kan houden, en soms varieert tot bijvoorbeeld 49 Hz of 51 Hz. 

Chint heeft er voor gekozen dat als de frequentie te veel afwijkt van de norm de omvormer tijdelijk moet stoppen met productie en een melding moet geven. Er wordt standaard al een bandbreedte geaccepteerd van ca. 49 tot 50,15 Hz. Soms is dit alleen een melding en functioneert de omvormer gewoon verder, soms leidt het tot een korte onderbreking van de teruglevering. Binnen enkele seconden/minuten start de omvormer weer op en hervat de teruglevering. Dit kan zich op bepaalde tijden herhalen, of incidenteel voordoen. Dit is eigenlijk alleen meetbaar/zichtbaar met een Chint logger. Deze geeft dan als melding "Grid failure" of "frequency out of range". Verlies van opbrengsten op jaarbasis is in doorgaans gering omdat het telkens een zeer korte periode betreft. 

Chint heeft natuurlijk geen invloed op de kwaliteit van het lichtnet, maar als u constateert dat u in uw wijk veelvuldig deze melding krijgt kunnen weuitsluitend voor bij Greeny Bros. aangeschafte omvormers de bandbreedte wat verruimen binnen de binnen de regelgeving toegestane marges. Neem hiervoor telefonisch contact op via 0251 - 860990.