Mijn Chint omvormer valt af en toe uit

Let op: tijdens periodes met weinig licht is het normaal dat omvormer voortdurend herstart. Dit komt doordat er dan onvoldoende spanning is om de omvormer in bedrijf te houden. De hier beschreven procedure is voor als de omvormer ook uitvalt bij voldoende licht.

Als de Chint omvormer geregeld uitvalt, kan het zijn dat deze is ingesteld op G83 i.p.v. VDE, en hiermee onjuist is ingesteld voor het Nederlandse lichtnet. Dit is eenvoudig op te lossen:

1. Wacht op een moment dat er voldoende licht is, zodat de omvormer continu aan staat
  2. Druk een paar keer op de knop van de omvormer totdat het modeltype in het venster verschijnt. Dit is zoiets als: MODEL=CPSS….
  3. Houd de knop een halve minuut ingedrukt
  4. "Initialization" staat in het venster
  5. Druk op de knop totdat er VDE… staat. Als je er voorbij schiet is dat niet erg, gewoon blijven drukken op de knop. VDE komt dan nog een keer voorbij.
  6. Houd de knop 5 seconden ingedrukt als er VDE… in het scherm staat
  7. "INIT OK"