Omnik kan niet op WiFi komen

Onderwerpen:

Wat heb ik nodig om mijn logger te configureren?

• Een werkende internetverbinding.
  • Een draadloze router/modem.
  • De inloggegevens van het draadloze netwerk.
  • Een Smartphone, Tablet, Laptop of PC/Mac.

Hoe stel ik de monitoring/Logger van mijn omvormer in?

Het lukt mij niet om verbinding te maken met de logger.

• Kijk of de omvormer wel aan staat, als er geen energie wordt opgewekt staat de omvormer en dus ook de logger uit.
  • Zorg ervoor dat je in de buurt bent van de omvormer om binnen het netwerkbereik van de logger te zijn.

Waarom geeft mijn internetbrowser aan dat er geen verbinding is met het internet na het verbinden met het Wifi netwerk van de logger?

• Je bent nu niet verbonden met het internet want we gebruiken de internetbrowser om de logger te benaderen.

Wat is het ip-adres wat ik moet invoeren in mijn internetbrowser?

• Omnik: 10.10.100.254

Wat is standaard de gebruikersnaam en het wachtwoord?

• Standaard is de gebruikersnaam admin en het wachtwoord admin.

Kan ik de gebruikersnaam en het wachtwoord veranderen?

Ja dit is mogelijk door in te loggen op de logger en het tabblad account aan de linkerzijde te selecteren. Hier kan een nieuwe gebruiksnaam en een nieuw wachtwoord worden ingevoerd waarmee in het vervolg kan worden ingelogd.

De taal van de logger-pagina staat niet op Engels, hoe pas ik dit aan?

Klik rechtsboven op de Engelse vlag en de portal zal in het Engels worden ingesteld.

Ik kan via de logger mijn eigen Wifi netwerk niet selecteren, hoe los ik dit op?

• Je Wifi netwerk heeft geen bereik tot aan de plaats waar de omvormer hangt. Het aanschaffen van een Wifi Range Extender kan een oplossing bieden. (deze vergroot het bereik van het Wifi netwerk)
  • Het Wifi netwerk is beveiligd en verborgen. Hierdoor kunnen apparaten het netwerk niet zien. Het handmatig invoeren van de netwerknaam (SSID) biedt hier de oplossing.
  • De netwerknaam (SSID) bevat een spatie, pas deze zodanig aan dat er geen spatie meer in voorkomt.

Kan ik handmatig een IP-adres instellen?

Ja dit is mogelijk, door bij stap 4 van de handleiding bij de keuze “Optain an IP adress automatically” disable te selecteren. Daaronder kun je dan zelf een IP-adres invullen. Hierbij moet je ook zelf subnet mask, gateway address en DNS server address invoeren, deze gegevens zijn voor windows gebruikers te vinden door de commandprompt te openen en in te typen: IPCONFIG /ALL Voor Apple gebruikers te kijken bij de netwerkvoorkeuren.

Hoe komt het dat mijn logger elke keer opnieuw verbonden moet worden?

• Er kunnen apparaten zijn die hetzelfde IP adres willen gebruiken als uw logger, door de logger een vast IP-adres te geven kan dit probleem worden opgelost (zie vorige stap) kies daarom bij de vorige stap voor een hoog IP nummer BV: 196.168.0.250.
  • Het bereik van de WiFi Router is niet optimaal genoeg. Zie vraag 6 voor de oplossing.

Hoe komt het dat mijn opbrengst zo extreem hoog is?

Mogelijk is het FIT (Feed in Tariff) verkeerd ingevoerd; via de portal account kunt u de waarde veranderen. log in op de portal met uw email en wachtwoord via de pc. De app. is hier niet geschikt voor. vervolgens gaat u in de portal naar de settings. Hier vult u hier b.v. 0.21 in (gebruik het . teken niet het , teken) Druk vervolgens op OK.