Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
ZONNEPANELEN-SPECIALIST

 

Lekker, je eigen energie!

Uitgeest 0251-860990

NOORDKOP 0227-56477

ALMERE

 

6 tips voor het vergelijken van zonnepanelen-offertes

Offertes voor zonnepanelen zien er elders soms wat technisch uit, daarom is het soms moeilijk om een goede vergelijking te maken. Hier zijn 6 tips van Greeny Bros. om offertes te vergelijken. Trouwens, heb je al een offerte van Greeny Bros.? Wij kunnen snel en heel precies berekenen welk systeem voor jou het beste is…

Zonnepanelen Een

Meterkast

Als je kiest voor installatie door Greeny Bros. - inclusief het aansluiten in de meterkast - is dit echt volledig bij de offerte inbegrepen. Dus de bekabeling, de extra groep in de meterkast, het netjes in goed overleg door of langs het huis leiden van de kabel - het zit er allemaal bij. Een echte vaste all-in prijs, zonder nacalculatie. 

Je zult bij andere offertes zien dat men dit deel van het werk wel aanbiedt op basis van nacalculatie, en/of baseert op de kortste weg van dak naar meterkast, je weet dus niet wat je kunt verwachten. Soms noemt men een bedrag van tussen de 200 en 500 euro, soms zit er geen limiet op. Een dergelijk bedrag moet je er bij andere offertes dus nog wel bij optellen!

Zonnepanelen Twee

Rendement zonnepanelen

Er zijn vele soorten zonnepanelen, en Greeny Bros. heeft ook een breed assortiment. Maar het ene zonnepaneel is het andere niet. Er zijn panelen met een hogere opbrengst, maar die zijn soms ook groter, waardoor er weer minder panelen geplaatst kunnen worden. Er zijn kleurverschillen waardoor je huis een heel ander aanzicht kan krijgen (daarom is het ook handig niet 'uit de folder' te kopen maar eerst even te kijken en vergelijken, je moet er tenslotte vele jaren tegenaan kijken). Er zijn ook kleine panelen met een hoge opbrengst die echter een enorm hoge prijs per Wp hebben. 

Vergelijken lijkt lastig, maar er is één graadmeter die universeel is: de totale hoeveelheid Wattpiek (Wp) van het systeem. Deel het offertebedrag (inclusief die eerdergenoemde meterkast- en kabelkosten) door het aantal Wp en je weet hoe redelijk een aanbieding is. Zwarte panelen zijn doorgaans 10% duurder dan gewone panelen.

 

Het aantal Wp van een paneel zegt soms weinig over de prestaties, maar meer over de maat.
Bovenste dakvlak 10 x 195 Wp = 1950 Wp
Onderste dakvlak 8 x 250 Wp = 2000 Wp
Het gebruikte oppervlak is vergelijkbaar, het aantal Wp ook.

Zonnepanelen Offertes Vergelijken

Let op: je kunt offertes nooit vergelijken op basis van de geschatte opbrengst in kWh of besparing in geld. Er zijn leveranciers die de opbrengst wel erg optimistisch schatten, of die rekening houden met eventuele stijgingen van de stroomprijs in de toekomst. Greeny Bros. doet dit bewust niet.

Zonnepanelen Drie

Soorten zonnepanelen: "poly" of "mono"

"Mono" is de nieuwere techniek waar gebruik wordt gemaakt van zuiverder materiaal. De industrie hoopte hierdoor hogere rendementen te kunnen realiseren. In de praktijk viel dat helaas tegen, beide technieken blijven dan ook naast elkaar bestaan. Het mono-paneel werkt wat beter met rechte zoninstraling, het poly-paneel reageert wat meer op diffuus licht. Maar in het Nederlandse klimaat geven ze over een heel jaar genomen onder de streep ongeveer hetzelfde rendement. Qua levensduur zijn ons geen verschillen bekend en er zijn ook geen verschillen in garantie. Greeny Bros. levert beide typen panelen, wij hebben op basis van de huidige stand van de techniek geen voorkeur. 

Poly of mono, onder de streep maakt het in Nederland voor de jaaropbrengst weinig verschil.

Zonnepanelen Vier

Garanties

Vooropgesteld: de kans dat een zonnepaneel kapot gaat is echt extreem klein, er zitten immers geen bewegende onderdelen in. Laat je niet bang maken door horrorverhalen van keurmerkinstituten etc. die hun diensten willen verkopen.

• Fabrieksgarantie omvormer: 5 of 10 jaar, verschilt per merk en type
• Fabrieksgarantie zonnepanelen: 10 of 12 jaar
• Fabrieks-rendementsgarantie: 90% over 10 jaar, 80% over 25 jaar. 

Verder stelt Greeny Bros. nog de volgende kwaliteitseisen:
• Zonnepanelen zijn getest door en voorzien van het strenge Duitse TÜV-keurmerk
• Onze panelen zijn bestand tegen hogere wind- en sneeuwbelastingen.
• In onze zonnepanelen zitten bypass-diodes, waardoor de rest van de panelen nog een beetje blijven produceren als er 1 paneel bedekt wordt door schaduw.

Voor een deel heb je te maken met fabrieksgarantie. Daarom is het van belang dat de fabrikant blijft bestaan. Het afgelopen jaar zijn juist in Europa de nodige fabrikanten failliet gegaan. Hoewel het geen garanties geeft voor de toekomst, levert Greeny Bros. uitsluitend kwaliteitspanelen en omvormers die zich in Nederland hebben bewezen, geproduceerd door grotere spelers op de wereldmarkt die voor zover wij weten geen financiële problemen hebben. 

P.S. Laat je niet bang maken voor producten die in Azië zijn geproduceerd. Ook merken met klinkende Noord-Amerikaanse namen komen uit Azië, evenals de iPhone "designed in California" en ledverlichting uit het zuiden van het land. Waar het om gaat is dat de producten voldoen aan de Europese kwaliteitsstandaarden en -normeringen. 

Zonnepanelen Vijf

Omvormers

Vraag of een toereikende omvormer wordt geleverd, zodat deze niet de opbrengst te vaak afkapt op zonnige dagen. Wij zullen altijd een doorrekening maken op basis van ligging van het dakvlak welke omvormer de beste prijs/prestatieverhouding heeft. Groter is daarbij overigens niet altijd beter, dat rekenen we dan graag voor.
In geval van schaduwwerking kan gekozen worden voor zogenaamde "micro-inverters" of "optimizers" achter ieder paneel. Hierdoor heeft een schaduwvlek geen nadelige invloed op de opbrengst van het hele systeem. Dit is iets duurder in aanschaf, maar kan daarna vele jaren meer opbrengst geven. Je kunt een offerte met optimizers of micro-inverters dus niet één op één vergelijken met een offerte met een "gewone" omvormer.

Zonnepanelen Zes

Geen aanbetaling

Greeny Bros. vraagt geen aanbetaling voor producten die standaard in ons brede assortiment zitten. Als je kiest voor een Doe-het-zelf-set betaal je direct bij bestelling via de webwinkel en kunnen we doorgaans binnen een week uit voorraad leveren. In de winkel kan bij afhalen ook gepind worden (let op de limiet van je pinpas). Maar als Greeny Bros. installeert dan betaal je pas bij werkende oplevering!

Sommige bedrijven vragen bij bestelling een aanbetaling tot wel 60% van de prijs, terwijl de levering soms pas maanden later plaatsvindt. Je hoeft voor Greeny Bros. geen bank te spelen, wij spelen geen bank voor jou. Je betaalt gewoon bij levering via onze digitale acceptgiro (iDeal).

Zonnepanelen Beste Prijs

Uniek: onze Beste Prijs Garantie

We maken altijd direct de best mogelijke aanbieding. Zie je dat een andere leverancier (zelfs tot 2 weken na bestelling) toch een betere prijs heeft dan Greeny Bros.? Laat het ons zien en maak gebruik van onze Beste Prijs garantie.