Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
ZONNEPANELEN-SPECIALIST

 

Lekker, je eigen energie!

Uitgeest 0251-860990

NOORDKOP 0227-56477

ALMERE

Zakelijk MKB

 

Zonnepanelen voor bedrijven

Voor MKB-bedrijven is het ook zeer aantrekkelijk zonnepanelen te plaatsen op het bedrijfspand. Wij maken graag vrijblijvend een advies en offerte voor u, ook voor kleinere bedrijfspanden.

Regelgeving
De plaatsing van zonnepanelen is niet alleen aantrekkelijk, maar het helpt ondernemers ook om te voldoen aan de aankomende regelgeving. Vanaf januari 2023 moeten bijvoorbeeld kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Als het bedrijfspand niet voldoet aan deze eis mag het na 2023 niet meer als kantoor worden gebruikt (1). Vanaf 2030 is er voor kantoorgebouwen zelfs een verplicht energielabel A. Ook gemeenten krijgen naar verwacht binnenkort de mogelijkheid om de plaatsing van zonnepanelen op andere geschikte bedrijfsdaken te verplichten via het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl) (2). Wie nu al investeert voorkomt handhaving en profiteert eerder al van de voordelen. Bovendien laat uw bedrijf zien dat het duurzame doelstellingen heeft, én ook waarmaakt.

Zonnepanelen bedrijf agrarisch MKB zakelijk
Zonnepanelen bedrijfspand zakelijk MKB energielabel C

Kleinverbruikaansluitingen
Greeny Bros. is gespecialiseerd in zogenaamde "kleinverbruikaansluitingen" met een aansluitwaarde van maximaal 3 x 80A. De meeste MKB-bedrijven beschikken over een dergelijke aansluiting (terug te vinden op uw energierekening). Het voordeel daarvan is dat het niet nodig is subsidieaanvragen te doen, de stroomopbrengst wordt na aanmelding bij de netbeheerder direct verrekend via de energierekening. Verhuurders zouden indien zij zelf investeren in zonnepanelen de zelf opgewekte stroom kunnen doorbelasten aan hun huurder, als de pandeigenaar zelf de ondernemer is profiteert deze direct zelf. (wij realiseren dus geen aanslutingen op grootverbruikaansluitingen waarvoor SDE++ subsidie nodig is)

Graag komen wij bij u de mogelijkheden bekijken en bespreken. U kunt ons bellen en vragen naar Eric van Wijngaarden voor het maken van een afspraak, of mail naar zakelijk@greenybros.com.

Fiscale voordelen en subsidies zonnepanelen voor bedrijven

Als MKB’er investeren in zonnepanelen? Dan hebben wij nog een paar belangrijke tips. U kunt mogelijk gebruik maken van onderstaande extra voordelen, informeer bij uw accountant. Indien uw eigen accountant dit niet kan verzorgen kunnen wij u ook in contact brengen met een gespecialiseerd administratiekantoor. 

1. Btw terugvorderen
- De aanschaf en installatie van zonnepanelen is een investering waardoor u btw mag verrekenen.
- Ondernemers die zijn vrijgesteld van btw kunnen (net als particulieren) ook de btw op zonnepanelen grotendeels terugvorderen bij de Belastingdienst, maar een redelijk eenvoudige procedure hiervoor gaat wel tot een maximum investeringsbedrag van € 14.405 incl. btw. De meeste MKB-bedrijven zullen daar onder blijven. Daarboven zijn er ook goede mogelijkheden, maar die vragen wel advies en begeleiding van een specialist (waarmee wij u in contact kunnen brengen)

2. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Zonnepanelen zijn bedrijfsmiddelen en vallen dus onder de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dat houdt in dat als u tussen de € 2.401 en € 323.544 investeert in zonnepanelen een bepaald percentage van de investering fiscaal mag aftrekken. De KIA kent diverse schalen en het percentage dat u mag aftrekken geldt voor het jaar waarin u de panelen heeft aangeschaft. De tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2021 kunt u vinden bij de Belastingdienst.

3. Energie investeringsaftrek (EIA)
De overheid stimuleert energiezuinige investeringen van meer dan € 2500 via de EIA. Met deze regeling kunt u als ondernemer 45% van duurzame
investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Met de EIA kan een bedrijf 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De EIA goedgekeurde investeringen zijn te vinden op de energielijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en worden ieder jaar herzien.

4. Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
Met de VAMIL kunt u een investering in een nieuw duurzaam bedrijfsmiddel op een willekeurig moment afschrijven (nu tot maximaal 75%). Door sneller afschrijven, vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit kan u als ondernemer extra rente- en liquiditeitsvoordeel geven.

Zonder deze maatregelen zijn zonnepanelen ook al heel aantrekkelijk, maar met de financiële en fiscale regelingen die de overheid verstrekt kan het rendement op uw zonnepanelen mogelijk nog beter worden.

Aan onze tips kunnen geen rechten worden ontleend. Deze regelingen kunnen wijzigen en het kan zijn dat de laatste informatie nog niet op deze website is verwerkt. De Belastingdienst of RVO bepaalt uiteindelijk of u voor een regeling in aanmerking komt. Laat u dus altijd begeleiden door uw eigen accountant of een hierin gespecialiseerd administratiekantoor.

Zonnepanelen bedrijven Heemskerk Beverwijk Uitgeest