Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluit
ZONNEPANELEN-SPECIALIST

 

Lekker, je eigen energie!

Uitgeest 0251-860990

NOORDKOP 0227-56477

ALMERE

Zonnepanelen subsidie

Subsidie voor zonnepanelen?

In het verleden was subsidie op zonnepanelen nodig om ze rendabel te maken, maar die tijd is gelukkig voorbij. De landelijke subsidie op zonnepanelen is dan ook logischerwijs afgeschaft. De afgelopen jaren zijn prijzen van zonnepanelen met 70% gedaald en de stroomprijzen gestegen. De bodem lijkt bereikt, de markt stabiliseert zich en er worden eerlijke bedragen verdiend in de branche. Hierdoor geven zonnepanelen direct het eerste jaar na aanschaf al een mooie opbrengst op je stroomrekening, waar geen enkele bankrekening ooit aan kan tippen!

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is inmiddels zo hoog, dat het veel aantrekkelijker is je spaargeld "op je dak te leggen" dan op de bank te zetten. Het is geen uitzondering dat we uitkomen op een investering van bijvoorbeeld 3000 euro, en dat je het eerste jaar al meer dan 350 euro aan stroom uitspaart. Dat is beter dan 15 euro rente. We kunnen dit voor iedereen individueel inschatten.

Zelfs als je een afschrijving er in probeert te verrekenen (dit is met nieuwe techniek wat lastig te bepalen, maar Wikipedia spreekt over "De levensduur van zonnepanelen met kristallijne cellen wordt gegarandeerd op 25 jaar, maar ligt -afhankelijk van de kwaliteit- in praktijk tussen de 30 en 45 jaar"), kan je nog steeds uitkomen op een rendement dat op basis van de huidige stroomtarieven nu al tien keer zo hoog is als je spaargeld op de bank zetten.

Uit recent onderzoek van Motivaction blijkt dat kopers van huizen de aanwezigheid van zonnepanelen ook echt als een voordeel zien, en er ook best meer voor over hebben. Het vertaalt zich in de praktijk dus ook in meerwaarde van je huis.

Maar natuurlijk zijn zonnepanelen uiteindelijk helemaal geen financieel product, met de zonnepanelen van Greeny Bros. kan je gewoon lekker gebruik maken van je eigen energie!

BTW terugvragen van zonnepanelen voor particulieren

Er is tijdelijk de mogelijkheid voor particulieren om ook het grootste deel van de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terug te vragen bij de fiscus. We hebben hiervoor een handige instructie inclusief de benodigde formulieren. Je kunt er ook voor kiezen dit te laten verzorgen door WEA Accountants en Adviseurs voor €75.

Twee rechterhanden?

Wie een beetje handig is kan zelf zonnepanelen installeren. Bij onze doe-het-zelf workshops leggen wij uit hoe. Ook als je alleen opziet tegen het werken in een meterkast doen wij de eindcontrole en het plaatsen van een extra zekering voor een vaste lage prijs: €299 incl. voorrijden en meterkast-materiaal. 

Aantrekkelijk aanbod

Wil je een aanbod op maat en op basis daarvan een persoonlijke doorrekening? Wij kunnen deze eenvoudig maken! Kom naar onze winkel in Uitgeest of Amsterdam, waar we graag onze zonnepanelen en montagemateriaal laten zien en direct een aantrekkelijke offerte kunnen maken. We adviseren u graag!

 

Gemeentelijke regelingen

Sommige gemeenten hebben stimuleringsregelingen voor zonnepanelen, bijvoorbeeld aantrekkelijke leningen. Vul hier je postcode in: